Invertix en Alacant

Un lloc excepcional amb factors atractius per a viure, treballar i fer negocis

10 raons per a invertir en Alacant

La ciutat d'Alacant és un lloc excepcional amb factors atractius per a viure, treballar i fer negocis. La nova realitat econòmica de la província d'Alacant, la qualitat dels seus serveis i la seua capacitat competitiva fan d'aquest lloc una zona única per a invertir i gaudir.

Posició geoestratègica privilegiada

Alacant, ubicada a la vora de la Mar Mediterrània, està situada en el centre de l’arc mediterrani espanyol, que li permet sevir de pont amb el nord ‘Àfrica i de plataforma d’enllaç amb la resta d’Espanya i Europa.

Accessibilitat i connexió amb l'exterior

Alacant compta amb una xarxa de comunicacions excepcional, un aeroport a només 10 minuts de la ciutat, que és el 6é d’Espanya en número de passatgers, un port en expansió i connexions terrestres a través de ferrocarril i de la xarxa d’autovies nacionals. Tots aquests factors doten a la capital alacantina d’una gran connectivitat nacional i internacional i la converteixen en un enclavament estratègic donada la elevada versatilitat de connexions que presenta amb altres modalitats de transport.

Capital i impuls d'una zona econòmica dinàmica i diversa

Alacant és la capital d’una província que es caracteritza pel seu dinamisme empresarial (4ª província espanyola en generació d’empreses), per la diversificació del seu teixit productiu (industria agroalimentària, calçat, plàstic-joguets, tèxtil, turisme, etc.), i la seua tradició exportadora. Alacant, ciutat de serveis, impulsa les activitats innovadores, intensives en coneixement, especialment els serveis avançats i d’alt nivell afegit.

Alt grau d'obertura cap a l'exterior

Alacant té un alt grau d’obertura cap a l’exterior, degut al seu atractiu turístic, que la converteix en un important enclavament turístic espanyol i en el potencial exportador dels productes tradicionals elaborats en la província. A més, Alacant és seu oficial de serveis europeus, amb la Oficina d’Armonització del Mercat Interior (OAMI) i el Tribunal Europeu de Marques.

Ciutat de serveis empresarials

Alacant posseeix la més moderna i versàtil infraestructura de recolzament logístic, estratègic i tecnològic per als sectors productius. Així, la ciutat disposa de centres logístics i de distribució, polígons industrials i un parc científic. A tot açò se li ha de sumar la Institución Ferial Alicantina (IFA), el Palau de Congressos i l’Auditori, seus de multitud d’esdeveniments empresarials i congressos. A més, té una àmplia oferta d’oficines, locals comercials i naus industrials disponibles a preus molt competitius i amb els millors estàndards de qualitat.

Capital humà

La ciutat és seu de la Universitat d’Alacant, on es formen prop de 30.000 estudiants. La província compta, a més, amb la Universitat Miguel Hernàndez, situada en Elx (a 25 km de la capital) i amb 2 universitats privades. Les escoles de negocis existents formen tots els anys a milers d’estudiants que després, quan s’incorporen a l’empresa, aportaran tots els seus coneixements.

Mercat laboral ampli i qualificat

Alacant i la seua àrea metropolitana disposen d’un ampli mercat laboral caracteritzat pel seu nivell de qualificació.

Qualitat de vida

Alacant és una ciutat de mida mitjana amb un entorn urbà amb personalitat pròpia i un estil de vida mediterrani. A més d’un agradable clima (amb una elevada temperatura mitja i pocs dies de pluja), posseeix magnífiques platges, zones verdes i parcs, presenta una variada oferta cultural i comercial, un sistema de salut modern i un transport públic eficient i segur.

Cooperació entre institucions públiques i privades

Alacant és referent per la perfecta sintonia existent entre els actors públics i privats. El recolzament de les diferents institucions públiques i la cooperació entre aquestes i les entitats socio-econòmiques del territori és vital per a que cap projecte d’interès es quede sense desenvolupar.

Visió de futur

Alacant està compromesa amb la millora constant de serveis i infraestructures que milloren la qualitat de vida dels seus ciutadans i servisquen de pol d’atracció per al desenvolupament de noves activitats productives. En aquest sentit, en els últims anys, la ciutat ha experimentant grans transformacions (ampliació del port i l’aeroport, tren d’alta velocitat, xarxa de tramvies, noves zones urbanes amb parcs i avingudes, etc.) que han comptat amb importants inversions públiques, que suposen, a més, una oportunitat per a la iniciativa privada.

Foment de la inversió

Innovació

Apostem per la Innovació com un element per afavorir el creixement empresarial i la seua rendibilitat.

Alicante Open for Business

Recursos que la ciutat d’Alacant i el seu entorn ofereixen a les empreses per a que puguen desenvolupar la seua activitat.

Invest in Alicante

Alicante Business City.

Sòl Industrial

Sòl industrial i nous espais productius de la ciutat d’Alacant.